Τρίτη 12 Μαΐου 2015

συνεδρίες χαμηλού κόστους



ΚΑΛΛΟΝ LOGO.JPG

Συνεδρίες συμβουλευτικής χαμηλού κόστους
H ΜΚΟ Κάλλον παρέχει για τα μέλη της και τους φίλους της Κάλλον συνεδρίες συμβουλευτικής χαμηλού κόστους σε συνεργασία με εξειδικευμένους ειδικούς στην συμβουλευτική με κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση. Οι συνεδρίες παρέχονται στην Επτανήσου 53 και Φωκίωνος Νέγρη. Τηλ επικοιν. για ραντεβού: 694 709 7711 , e-mail επικοιν. : monopatiapsyxis@gmail.com
Facebook: Μονοπάτια Ψυχής
Τι είναι οι συνεδρίες συμβουλευτικής ;

 Δυο λόγια για όσους θέλουν να εμπιστευτούν την διαδικασία της συμβουλευτικής για να διαχειριστούν καθημερινές καταστάσεις που τους προβληματίζουν και έχουν αποφασίσει να δουν τα πράγματα από μία άλλη οπτική.
Είναι μια μέθοδος που βοηθά τους ανθρώπους να συζητήσουν και να σκεφτούν τα προσωπικά τους προβλήματα, προκειμένου να ανακουφιστούν, να αποκτήσουν μεγαλύτερη κατανόηση και να βρουν κάποια διέξοδο από τις δυσκολίες που τους ταλαιπωρούν. Είναι μια εμπιστευτική διαδικασία με κύριο χαρακτηριστικό της τη συζήτηση. Τηρείται η εχεμύθεια και το απόρρητο σε όλη την διαδικασία. Οι σύμβουλοι βοηθούν χωρίς να κρίνουν τον άνθρωπο είναι δίπλα του και τον αφήνουν να διακρίνει τα λεπτά σημεία των προβλημάτων του και να επαναπροσδιορίζει τις καταστάσεις αλλά και τον εαυτό του, να επανατοποθετηθεί στα πράγματα. Η Συμβουλευτική διαδικασία έχει στόχο:
Να ενδυναμώσει τον άνθρωπο
Να τον βοηθήσει να αναγνωρίσει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του
Να ενισχύσει τα δυνατά του και να βελτιώσει τα αδύνατα του
Να αποκτήσει θετική αυτοαντίληψη, αυτοεικόνα και αυτοπεποίθηση
Να πάρει την ευθύνη για τις επιλογές του και τη ζωή  του
Να αναπτύξει τις δεξιότητες του και όλο το δυναμικό του
Να είναι ανοιχτός στο διαφορετικό και καινούριο και να δημιουργεί εναλλακτικές επιλογές και να προσαρμόζεται
Να γίνει ευέλικτος στις αλλαγές
Να μεταφέρει τις γνώσεις /δεξιότητές του στα πεδία που ασχολείται
Να κατανοήσει ότι καμία απόφαση δεν είναι μη αναστρέψιμη (ισχύει για το εδώ και το τώρα)
Στα πλαίσια της συστημικής προσέγγισης ο συμβουλευόμενος αντιμετωπίζεται ως μέλος ενός συστήματος που βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με αυτό  μερικά συστήματα είναι η οικογένεια, ο χώρος εργασίας και ταυτόχρονα με άλλα μικρότερα, ή μεγαλύτερα συστήματα, στα οποία είναι μέλος. Το αίτημα του συμβουλευόμενου επεξεργάζεται από τον συστημικό σύμβουλο πάντα σε συνάρτηση με τον συγκεκριμένο ρόλο και τη θέση που κάθε μέλος του συστήματος έχει στην παρούσα φάση της εξέλιξής του.



Λίγα Λόγια για την Ναυσικά και την Μαρία
H Ναυσικά Βράιλα ολοκλήρωσε  το πτυχίο της από το Αμερικάνικο Κολλέγιο, Deree στη Ψυχολογία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of London, MSc in Occupational Psychology , ενώ παράλληλα απέκτησε Practitioner Diploma στο Executive & Life Coaching  στο Λονδίνο όπου δούλεψε με στελέχη επιχειρήσεων.
Εξειδικεύεται στην Οικογενειακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία  στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων Χάρις Κατάκη.
Έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, σε Μ.Κ.Ο. -πλαίσια με μονογονεικές οικογένειες και ΑΜΕΑ ως ψυχολόγος αλλά και σε τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού.
Διατηρεί γραφείο  ιδιωτικά δουλεύοντας με οικογένειες και άτομα  ενώ οργανώνει ομάδες συμβουλευτικής. Επίσης εργάζεται ως εργασιακή ψυχολόγος-HR Consultant  στο κομμάτι της αξιολόγισης μέσω  Τεστ στην Ison Psychometrica, παράλληλα συνεργάζεται  με το Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης σαν σύμβουλος οικογένειας. Είναι εκπαιδευμένη στην αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, σε εξειδικευμένα ψυχομετρικά εργαλεία που αφορούν το  επαγγελματικό προσανατολισμό και τη κλινική αξιολόγηση ενηλίκων και παιδιών. Γράφει επίσης  ψυχοκοινωνικές εκθέσεις. Είναι Μέλος της Ελληνικής & Ευρωπαικής εταιρείας Συμβουλευτικής και του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού.



Η Αϊβουζίδη Μαρία είναι Κοινωνική Λειτουργός – Σύμβουλος ψυχικής υγείας, πολιτισμικός διαμεσολαβητής με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο ΜSc << Έλεγχος του στρες και προαγωγή της υγείας>> Με εξειδίκευση στη διαχείριση στρες σε παιδιά διαζευγμένων γονέων. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης Δεξιότητες και παρεμβάσεις συστημικής συμβουλευτικής και παράλληλα συνεχίζει να εξειδικεύεται στην Οικογενειακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία  στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι εγγεγραμμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C.). Έχει εργαστεί ως κοινωνική λειτουργός στο κομμάτι της εξατομικευμένης συμβουλευτικής με πολίτες τρίτων χωρών. Οι μετεκπαιδεύσεις της αφορούν την οικογένεια και το παιδί έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και ομάδες παιδιών στην εκμάθηση τεχνικών και διαχείρισης στρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου